Konsert Gegar Vaganza 3 Minggu 7 - Semi Final

Senarai Artis dan Lagu di Minggu 7

Nabil Jihan - Itik Gembo-Gembo

1. Ameng
- Duet Aris Ariwatan - Kepada Mu Kekasih
- Keasingan Dalam Duka (JJ)

2. Siti Sarah
- Duet Misha Omar - Bunga-Bunga Cinta
- Di Bawah Pohon Asmara (Jaclyn)

3. Nora
- Duet Aizat Hamdan - Lagu Untukmu
- Sandiwara (Nora)

4. Azharina
- Duet Black - Fantasia Bulan Madu
- I Wanna Dance With Somebody (Whitney)

5. Zarul
- Duet Marsha Milan - Salahkah
- Hanya Kau Yang Mampu (Aizat)

6. Intan
- Duet Ezad Lazim - Pulangkan
- Siapa Sangka Siapa Menduga (Liza Hanim)

7. GMie
- Sejarah Mungkin Berulang (Tomok)
- Andai Dapatku Undur Masa (AXL'S)

Ada Lagu Ada Lagi

Tersingkir: Nora
Fanclub terbaik: GMie

Video Penuh


Saingan program realiti Gegar Vaganza 3 hampir ke kemuncak apabila enam penyanyi iaitu Azharina, Zarul, Siti Sarah, Intan Sarafina, Ameng, dan G-Mie diumumkan layak ke peringkat akhir, Ahad ini.

Sekali gus, seorang lagi peserta iaitu Nora terhenti Ahad lalu selepas masing-masing bersaing sengit pada konsert separuh akhir ahad lalu.

Tiada konspirasi, sebaliknya ia keputusan muktamad berdasarkan penilaian juri tetap iaitu Datuk Ramli MS dan Datuk Khadijah Ibrahim serta juri jemputan, Puan Sri Tiara Jacquelina.

Ramli bagaimanapun mengakui kurang berpuas hati dengan prestasi beberapa peserta apabila nyanyian mereka lebih menyerlah pada sesi raptai.

“Bukan Nora tidak bagus, bagi saya dia menyanyi dengan baik kali ini. Bagaimanapun, di peringkat separuh akhir semuanya bagus-bagus belaka malah mereka bersaing sengit.

“Jadi, selaku juri kami berdepan cabaran besar ketika memberikan markah kepada semua peserta.

“Pun begitu, saya kurang berpuas hati dengan persembahan beberapa peserta. Saya sempat meluangkan masa menjadi pengarah muzik sewaktu raptai dan mendapati mereka lebih bagus ketika itu berbanding persembahan sebenar,” katanya.

Pada malam itu, Azharina sekali lagi meraih markah tertinggi iaitu 80.80, diikuti Zarul (79.95), Siti Sarah (78.20), Intan Sarafina (76.90), Ameng (71.35), G-Mie (63.35) dan Nora (61.25).

Begitu mantap dan bertenaga, Azharina mendendangkan lagu solo berjudul I Wanna Dance With Somebody (Whitney Houston) dan Fantasia Bulan Madu (Search) duet bersama Black.

Zarul mendendangkan Hanya Kau Yang Mampu (Aizat) dan Salahkah (Hafiz dan Rossa) bersama Marsha, Siti Sarah dengan Di Bawah Pohon Asmara (Jaclyn Victor) dan Bunga-Bunga Cinta (Misha Omar) bersama Misha, Intan Sarafina dengan Siapa Sangka Siapa Menduga (Liza Hanim) dan Pulangkan (Misha Omar) bersama Ezad Lazim.

Manakala Ameng dengan Keasingan Dalam Luka (Jay Jay) dan Kepadamu Kekasih (Kembara) bersama Aris Ariwatan, G-mie dengan Andai Dapat Ku Undur Masa (AXL) dan Sejarah Mungkin Berulang (New Boyz) bersama Tomok, manakala Nora medley Sandiwara dan All I Ask (Adele) dan Lagu Untukmu (Meet Uncle Hussein) bersama Aizat Amdan.

Untuk pentas final, peserta diminta menyanyikan sebuah lagu medley yang diberikan pada akhir konsert separuh akhir kelmarin.

Menurut Ketua Saluran Melayu Astro, Raqim Ahmad, pentas akhir pasti hangat dengan persembahan hebat enam penyanyi itu.

“Kami amat berpuas hati dengan pilihan juri kerana semua peserta ada kekuatan tersendiri. Lagipun, kami sudah menepatkan pengadilan dibuat juri sepenuhnya. .

“Apa yang pasti, ada kejutan pada malam kemuncak nanti. Jadi, jangan lepaskan peluang menyaksikan pertarungan penentuan juara nanti,” katanya.

Sempat mengulas penyingkirannya, Nora reda dan mengakui sudah memberikan yang terbaik.

Dia juga tidak mahu penyingkiran itu dikaitkan dengan kontroversi yang melandanya sebelum ini.

“Apa yang berlaku pada malam ini sudah tertulis dan saya reda. Apapun, saya gembira dengan pengalaman ini kerana memang dari dulu teringin menyertai Gegar Vaganza,” katanya.
Share this video :
 
Copyright © 2016. Tonton Drama KB - All Rights Reserved